About

June 3, 2011
By

Welkom bij Politeia Libertas (Politeia is Oud-Grieks voor politiek, en Libertas is Latijns voor vrijheid), een nieuw medium dat dient als een doorgeefluik van politiek, sociologie en allerlei kennis en wetenschap die de mens en de samenleving aangaat.

Bart Tromp, de Nederlandse socioloog en politicoloog, schreef in zijn boek De wetenschap der politiek: Het woord politiek is afgeleid van het Oudgriekse politeia. Politeia betekende onder meer de burgerlijke samenleving; het leven als burger in de samenleving; staat; staatsvorm; en stads- of staatsbestuur. De term politiek doet zijn intrede in de Griekse oudheid met de opkomst van de polis of stadstaat: politikos verwees naar alles wat de burgermaatschappij in de stadstaat betrof.

Bij Politeia Libertas staat de samenleving en haar politieke belevenis en ervaringen centraal. De inhoud van dit blog wordt bepaald door de realiteit en/of waan van de dag. U kunt over uiteenlopende zaken lezen; wij houden voor u o.a. de media, politici, fascisten en psychopaten in de gaten.

Veel leesplezier.

Politeia Libertas

Create Your Badge

Share

2 Responses to About

  1. Neal Lachman on June 17, 2011 at 15:34

    Dank je wel Sjaakie. 😉

  2. Jacqueline Wouters on June 13, 2011 at 03:00

    Succes met de site Sjaakie

Leave a Reply

Time in the Netherlands

Promote Politeia Libertas

Share

Categories