Koninginnehoofddoekrel

Zomaar een regenachtig weekend, voorafgaand aan Blue Monday. Kerst achter de kiezen, dieetprodukten weer op tafel en de verveling van de winter die geen winter wordt, slaat toe.
De regering is nog met een van haar eindeloze recessen bezig, de VS hebben vage voorverkiezingen van voorverkiezingen – iets wat alleen ingewijden snappen – en er is nergens een tsunami of aardbeving geweest.

Gelukkig is er een staatsbezoek.
Van onze Koningin, met haar zoon, de kroonprins en zijn vrouw, de kroonprinses.
Ze gaan naar de Verenigde Arabische Emiraten, om te beginnen naar Abu Dhabi. Nederland wil namelijk nog betere handelsrelaties van de V.A.E.
Interessant is ook dat de vrouwelijke minister van Buitenlandse Handel “sjeika Lubna bint Khalid, Nederland ‘een belangrijke partner’ van de VAE noemde” en dit nog veel hoopgevender is: “…waar Abu Dhabi alvast een voorsprong wil nemen op een toekomst zonder gebruik van fossiele brandstoffen.”

Maar eerst cultuur, zoals een Koningin betaamt. Ze bezoekt met zoon en schoondochter de Sjeik Zayed bin Sultan Al Nahayan moskee.
Net als bij heel veel andere religies, is het gebruikelijk decent gekleed te gaan als je een gebeds- dan wel godshuis bezoekt. En als je ergens op bezoek bent, respecteer je dus de gewoonten van de gastheer en -vrouw. Je gaat bij de sint Pieter ook niet topless naar binnen, en je draagt bij bezoek aan een synagoge een keppeltje.
Dus droegen de dames een gewaad en een hoofddoek, en de heren een gewaad of een stemmig pak.
De koningin zag er prachtig uit, en let op de subtiele oogschaduw.

Maar natuurlijk kon je er op wachten (en de typefout stond er op 9 januari om 11 uur nog steeds): de haathoofden Wilders c.s. werden boos.

Opmerkelijk is eerder dat ze over het bezoek zelf geen vragen hebben gesteld.
En de koningin heeft waarschijnlijk achter gesloten deuren gehuild van het lachen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share