MAURO’S VRIENDEN, STA NU OP!

 –  nog drie dagen om onmenselijk vreemdelingenbeleid tegen te gaan

“Ohhh, nu wordt het echt te spannend. Het kan toch niet anders dan dat Mauro mag blijven? En waar is het gezegd??” Dat waren de vertwijfelde woorden gistermiddag van Mauro’s pleegmoeder Anita. Opnieuw moest ze rondvragen, en opnieuw moest ik haar de komende datum van een uitspraak bevestigen die ik in media gehoord had; dinsdag 25 oktober deze keer.

Wat door Anita heengaat aan angst is gekmakend,  maar haar aanhoren is ook zwaar. Wat kun je nog doen als kennisje, leek, burger, medemens? Maakt het nog wat uit dat ik haar kan vertellen dat op Twitter best veel mensen boos zijn over de afwijzing van de verblijfsvergunning  en minister Leers’ twijfelachtige belofte daarna het dossier van Mauro nog eens grondig te onderzoeken? Een belofte die gedaan is onder  de vermelding “vooral geen centimeter hoop te hebben” en zonder enige toezegging van een tijdslimiet.

Leers  gebruikt de tijd echter niet alleen voor nieuw onderzoek van het dossier; hij verschijnt in Pauw & Witteman, DWDD en Buitenhof om toch steeds weer te vertellen dat hij niet kan afwijken van zijn voorgenomen uitzetting. Minister Leers meent namelijk te weten dat in Angola een moeder op Mauro wacht, “Je kunt toch een moeder haar kind niet onthouden?” En passant geeft hij de pleegouders de schuld de procedure verlengd te hebben en dus onverantwoordelijk te zijn geweest.

Na  het verbijsterende optreden van minister Leers in Buitenhof haast het Ministerie van BZK zich om op Twitter te laten weten dat de minister alleen maar over de eerdere afwijzingsgronden van 19 september had gesproken, dus nog niet namens mogelijk nieuwe onderzoek gegevens. Er gaan vele speculaties rond waarom de minister dit dan zou doen, maar al of niet opzettelijk wordt er onophoudelijk een wreed spel gespeeld met Mauro en zijn familie.

Anita, tot het uiterste getergd dat  de zaken door Leers via de media worden gespeeld, schreef mij vorige week:

“Moeten wij nu weer naar de krant stappen om Leers tegen te spreken, want:

Nee, WIJ hebben geen procedures gestapeld.

Nee, de OVERHEID heeft tegen ons gezegd dat Mauro zijn middelbare school af mag maken.

Nee,de RECHTERS hebben tegen ons gezegd dat Mauro recht heeft om te blijven.

 Dat klinkt toch allemaal heel anders dan dat hij het vertelt. En inderdaad, als hij vindt dat Mauro terug naar zijn biologische moeder moet, waarom heeft hij ons en Mauro dan niet tegen onszelf in bescherming genomen en dit jaren geleden al gedaan .Hoe kan het dat hij alles wat krom is recht weten te lullen en dat je het nog bijna gaat geloven ook??”

Minister Leers legt tot nu toe de positieve uitspraken en adviezen van rechters, het NIDOS (asielpleegzorg) en pedagogen, Defence4children, tweedekamerleden en partijleden naast zich neer.

Nog 3 nachtjes slapen en Mauro kan – ziek van maandenlange stress en verdriet –  op het vliegtuig naar Angola gezet worden.

DAT MAG NIET GEBEUREN!

Het is niet alleen te spannend; het is ook te gek voor woorden. Recht en humaniteit zijn grootse begrippen, en er zijn nog mensen in Nederland die daar wel voor willen staan.

Gistermorgen zijn op Twitter verschillende acties in gang gezet om de komende drie dagen duidelijk te maken aan minister Leers dat er grenzen zijn. Grenzen,niet alleen aan Nederland maar ook aan wat een ander mens aangedaan kan worden.

En inderdaad Anita, het kan niet anders dan dat Mauro mag blijven.

Op Twitter kan bij @maurosvrienden,@ArnoXXXL, @Ch1po en @brit_borg informatie gevonden worden over onder meer een BEZWAARSCHRIFT dat voor dinsdag  ingediend kan worden bij het Ministerie.

Een petitie kan ondertekend worden via http://mauromoetblijven.petities.nl/  

Er is  een facebook pagina waar ook info te vinden is: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003080829109&sk=wall  Andere acties zijn nog in planning of uitvoering.

Wie ideeen heeft of mee wil doen kan zich melden bij maurosvrienden@gmail.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share