Ehsan Jami over Iraanse vluchtelingen en PVV-critici

May 30, 2011
By

Vorig week kreeg ik het weer eens aan de stok met Ehsan Jami, “Beleidsadviseur voor de PVV, binnenlandse zaken en defensie. Student UvT. Iran deskundige.” Op twitter schreef hij:

En nu komt Servië dus bij de EU. Of je het nu wilt of niet. Dank u wel, alstublieft…. #Mladic

Ik vond dit erg hypocriet, dus ik antwoordde:

@EhsanJami1985 Wat ouwehoer je nu over Servië bij de EU? Jij hoort nu bij NL als een xenofobe vluchteling. Je achtergrond vergeten? #pvv

Hierop antwoordde Ehsan laconiek:

@NwLibAmbitie chill homeboy

Maar ik wilde wel weten wat hij van de situatie in Iran vond nu dat hij zo uitgesproken is over een ander land. Zo makkelijk wilde ik hem er niet van af laten komen. Dus ik schreef:

@EhsanJami1985 Nu dat het allemaal zo goed gaat in Iran moet jij ook maar je biezen bakken en teruggaan. Ik betaal je ticket. #pvv

Hierop antwoordde Ehsan:

@NwLibAmbitie hahahaha. ” goed gaat in Iran “. Ja klopt. Je ayatollah vriendjes doen goeie zaken daar. Daar kick jij van op. Weet ik.

Hier gaf Ehsan dus toe dat het nog steeds niet veilig is voor vluchtelingen, een mening die Gerd Leers en het IND niet met hem delen. Dus ik antwoordde als volgt:

@EhsanJami1985 Dus jij wilt hiermee zeggen dat Iraanse vluchtelingen niet terug mogen. Haha… heb je klemgeluld in 2 tweets. #pvv

Hier had Ehsan natuurlijk geen antwoord op. Hij stuurde een lullig berichtje:

@NwLibAmbitiehahahahahahahahahahahahahahaha. Ik kom er niet meer bij. Zoveel domheid is zeldzaam!! Hahahahahahahaha

Hierop antwoordde ik:

@EhsanJami1985 Nee mannetje, jij geeft nu impliciet toe dat het onveilig is in Iran. Dus asielzoekers (incl. jij) mogen niet terug. #pvv

Hierop kwam nooit een antwoord. Uiteraard was het een soort framing, want ik weet dat hij een NL burger is, maar ik heb wel een uitspraak kunnen uitlokken van deze knuffelallochtoon van de PVV. Een uitspraak die haaks ligt op de gewone PVV partijlijn.

Vandaag, 30 mei 2011, liet dezelfde knuffelallochtoon weer van zich weten. Hij stuurde een bericht de wijde wereld in:

Wanneer vertrekken die BN’ers, ambtenaren en anderen die niet onder de PVV invloed willen leven uit NL? Ik help ze wel met inpakken.

De verontwaardiging hierover was natuurlijk/vanzelfsprekend erg groot. Maar er waren sommigen die meenden deze uitlating te relativeren. Ook Kaj Leers, “Political aide & spox @ PvdA Amsterdam, wartime consigliere in the evening, musician at night, yet bright and early in the morning! Not always in serious mode.” Hij schreef:

Volgens mij doelt hij op al die mensen die eerder zeiden te zullen emigreren als de PVV in de regering komt @sywert @thijskleinpaste

Hierop wees ik hem op de context en de juiste woorden:

@kajleers @ehsanjami1985 heeft het niet over regeringsdeelname maar over pvv invloed. Moet ik je uitleggen wat het verschil is?

Maar Leers vond mijn vraag te badinerend. Hij schreef:

@NwLibAmbitie Als je zulke neerbuigende taal gaat uitslaan pleur ik je gewoon uit m’n timeline, hoor.

en

@NwLibAmbitie Jami kan niet spreken over ‘regering’, want daar zit de PVV niet in. Dus heeft hij t maar over ‘invloed’

Deze relativering sloeg nergens op… dus ik antwoordde:

@kajleers Oh echt? Maar dan snap ik jouw relativering nog steeds niet.

Dat was het dan. Ik werd geblokt door Leers, die ik overigens nooit op twitter heb gevolgd of eerder aangesproken.

Ik zal afsluiten met een twitter bericht van ene @rolfvandekrol omdat hij de vinger op de zere plek legde en de twee door mij aangehaalde onderwerpen verbindt.

@Bas_Taart @ehsanjami1985 And the funny part about it: Meneer zou hier niet eens geweest zijn als PVV toen al aan de macht was.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Tags: , , ,

Leave a Reply

Time in the Netherlands

Promote Politeia Libertas

Share

Categories