Schokkend nieuws voor Christelijke partijen: crèche kan goed zijn voor kind

Het AD meldt dat onderzoek van ontwikkelingspsycholoog Elly Singer heeft aangetoond dat kinderen die naar een goede crèche gaan slimmer en socialer zijn dan kleine kinderen die alleen maar thuis zitten. Ik ben niet echt verbaasd over deze resultaten. Je kunt als kind alleen goede sociale vaardigheden ontwikkelen door veel om te gaan met leeftijdsgenoten. Verlegenheid slijt ook behoorlijk af als je met veel verschillende mensen omgaat. Veel nieuwe indrukken stimuleren ook de hersenen dus het is op zich logisch dat dit goed is voor de intelligentie van jonge kinderen.

Op zich zijn deze conclusies dus niet zo schokkend. Ik ben echter wel blij met dit onderzoek, omdat het een zeer hardnekkig vooroordeel onderuit haalt. Veel mensen geloven nog altijd dat de kinderen het beste af zijn als ze zoveel mogelijk tijd met hun moeder doorbrengen in de eerste drie jaar van hun leven. Werkende vrouwen die hun kinderen naar de crèche laten gaan worden nog altijd schuin aangekeken. Conservatieve Christelijke politici zijn vaak tegen overheidsondersteuning van kinderopvang omdat dit slecht voor kinderen zou zijn. Dit blijkt dus nu aantoonbaar onjuist. Als vrouw ben je helemaal niet strikt egoïstisch als jij werkt terwijl je kinderen in een veilige omgeving met andere kinderen spelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share