De PVV volgens Geert Geel

Op een notoire rechts satirische site las ik recentelijk een stuk van Geert Geel. Ik ben altijd dankbaar als mensen mij hartelijk laten lachen. Daarom wil ik de conclusie van zijn hilarische column graag delen.

“Zou je namelijk de anti-islamstandpunten van de PVV schrappen, dan hield je een gematigd linkse partij over waar geen Gutmensch commentaar op had.”

Veel goede grappen bevatten een kleine kern van waarheid. Zo kent de PVV uiteraard enige “linkse” standpunten. De PVV is tegen de versoepeling van het ontslagrecht. Geert Wilders was ook tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd tot hij 25 zetels haalde en het regeringspluche lonkte. Al die enigszins linkse punten heeft Geert Wilders echter overgeschreven uit het SP programma. Beter goed gejat dan slecht bedacht, moet je maar denken. De rest van die punten doet er helaas niet echt toe want die staan niet in het regeerakkoord of bleken bij nader inzien nogal moeilijk te realiseren. Ik wil de PVV echter wel nageven dat zij tot nu toe een matigende invloed heeft gehad op de snoeiharde bezuinigingsplannen van VVD & CDA. Op sociaal-economisch vlak heeft de PVV inderdaad de eer de meest progressieve partij in het kabinet te zijn.

Daarmee houdt het “progressieve” gehalte van de PVV op. Ook zonder de overduidelijke anti-Islampunten is de PVV namelijk geen gematigde en ook zeker geen linkse partij. Socialisten en liberalen zijn allebei voor gelijkheid. Ze bedoelen hier uiteraard niet geheel hetzelfde mee. Socialisten willen mensen sociaal en/of financieel een zo gelijkwaardig mogelijke positie geven terwijl liberalen vooral de nadruk op gelijkwaardige kansen en ontwikkelingsmogelijkheden leggen. Beide kampen zijn het echter traditioneel eens dat mensen gelijke rechten verdienen.

De PVV daarentegen wil Artikel 1 van onze grondwet afschaffen. Het artikel dat onze gelijke rechten waarborgt. Daarvoor in de plaats zou een vaag verhaal moeten komen over de Joods-Christelijk humanistische oorsprong van onze cultuur of zo. De PVV is ook tegen de scheiding van de machten: de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtspraak. Zij wil rechters die niet langer onafhankelijk zijn en een politie die in sommige gevallen functioneert als handhaver, rechter en beul in een. Aan het recht op zelfbeschikking van de vrouw heeft de PVV ook geen boodschap. De PVV wil mensen etnisch registreren met het doel om mensen uit bepaalde groepen strenger te straffen dan autochtone Nederlanders. De favoriete straf van de PVV is het afnemen van staatsburgerschap en verbanning van het Nederlands grondgebied. Wat de PVV betreft hoeft iemand niet eens voor een ernstig misdrijf te zijn veroordeeld. Een veroordeling op zich is al voldoende.

Het PVV-programma staat voor het opheffen en terugdraaien van zo’n twee eeuwen individualisering. Als de PVV diens zin krijgt, dan word je niet langer beoordeeld als individu. Je wordt beoordeeld als lid van een etnische groep of een religie. Je wordt beoordeeld op je daden, maar er wordt geen rekening meer gehouden met de omstandigheden en de wijdere context. Dat kan namelijk niet als de rechter gebonden is aan minimumstraffen.

Er is niets progressiefs aan het afwijzen van gelijke rechten voor iedereen en het willen opheffen van de emancipatie van vrouwen en minderheden. Het is ook niet gematigd om de scheiding der machten te willen afschaffen. Dat is zo reactionair dat het alleen maar extreem rechts kan heten.

Geert Geel heeft een heerlijk absurd gevoel voor humor. Ook zonder de anti-Islam retoriek zouden de principes en voornemens van Geert Wilders zonder meer verwerpelijk zijn. Geert Geel weet als geen ander absurde rechtse gedachtekronkels raak te verwoorden. Daar kan geen tegenwerping van mij of een andere links Gutmensch tegenop. Ik kijk uit naar meer briljante satirische columns van deze auteur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share