Mijn aangifte tegen laster door PVV-fundamentalisten

PVV’ers grossieren in belediging, smaad en laster, en deinzen niet terug voor verbale intimidatie en internet-terrorisme.

Je zal de woede van de vrijheidsstrijders van de Partij voor de Vrijheid maar op je hals halen! Om de schrijver William Congreve te parafraseren, “Heaven has no rage like love to hatred turned, Nor hell a fury like a freedomfighter scorned.

Mijn krapuul.nl collega-redacteur Rik Wessels beschrijft in een van zijn stukken de gefaseerde verwording van een fascistische overheid. Wessels neemt speciaal de PVV op de korrel die hij analyseert aan de hand van het 10-stappenplan van de Amerikaanse onderzoeksjournaliste Naomi Wolf. Van stap 3, “Creëer een knokploeg”, vond Wessels dat er geen bewijs was van een speciale PVV knokploeg. Een andere collega-redacteur, Sofia van der Linde, reageerde daarop met een verwijzing naar het feit dat de PVV de politie hiertoe wil reduceren. Van der Linde stelt dat de PVV-politici “pleiten voor knieschoten”, en “bovendien willen ze straatcommando’s die ingezet kunnen worden in probleemwijken…”

Maar mijn collega’s zien de meest beruchte en effectieve knokploegen van de PVV over het hoofd. De echte fanatiekelingen onder deze fundamentalisten opereren veelal in anonimiteit, maar zijn erg trots op het feit dat zij namens de PVV (dus voor de goede zaak) andersdenkenden indoctrineren, intimideren, belasteren of zelfs terroriseren. Volgens velen mag ik PVV’ers niet met NSB’ers vergelijken, en ik mag Wilders ook geen Hitler-achtige noemen, terwijl ik daar wel de bewijzen voor lever.  Als ik PVV’ers nu een soort omgekeerde Jihadis (strijders in Arabisch) noem krijg ik wellicht ook dat nog eens op mijn bord gesmeten. Maar fundamentalistisch en extremistisch zijn de PVV’ers zeker wel; bewijs daarvan kunt u met eigen ogen zien als u klikt op de links in de onderstaande tekst.

De redactie van Krapuul krijgt bijna dagelijks de meest onaangename berichtjes, en soms zitten er doodsverwensingen en zelfs dreigementen bij. Persoonlijk heb ik zeer nare ervaringen en aanvaringen gehad met vrijheidslievende PVV’ers. Een deel van de PVV achterban is erg fanatiek in het beschermen en verdedigen van praktisch alle PVV-standpunten. Het kan niet gek genoeg zijn voor de PVV-fundamentalisten, ze zullen Wilders en kornuiten blijven steunen omdat zij vinden dat alleen Wilders hen kan beschermen tegen de onsmakelijkheden van multiculturaliteit en gevaren van Islamisering. De meeste niet-PVV’ers proberen de PVV-fundamentalisten te ontlopen, wetende dat de rapen gaar zijn als men een discussie aangaat met de Wilders-gelovigen. Voordat je het weet heb je enkele vijanden voor het leven en word je uitgemaakt voor landverrader of tenminste moslimknuffelaar.

In de 3de week van November kwam ik in een wereldje terecht waarvan ik niet wist dat die bestond. Alhoewel ik al geruime tijd op twitter.com actief was als @NealLachman, wist ik voor die tijd niet goed hoe je de twitter “hashtags” moest volgen. Het blijkt op tweetdeck heel makkelijk te zijn: maak een search kolom aan met #pvv, en je ziet alle teksten van mensen die de #pvv hashtag gebruikt. Binnen enkele dagen nadat ik met @NealLachman twitterde heb ik besloten (op aandringen van mijn zakenpartners) om iets anders te verzinnen. Sindsdien twitter ik mijn politieke mening via @NwLibAmbitie (vanaf juni 2011 onder @polibertas).

In de afgelopen maanden tijd ben ik uitgemaakt voor pedofiel en kinderlokker (door zowel @Teun15 [opgeheven account] en @GeenStijlKudo)/kinderverkrachter (door o.a. @Teun15 [nu bezig als @NOFOME]en @iNassir), messenstekende fopneger, gevangene voor 8-maanden, zakelijke oplichter,bolletjesslikker, schijnhuwelijk-frauderende immigrant (door @VeelKantie, een zuivere racist die zegt dat hij geen PVV stemt, en waar ik overigens[nog] geen aangifte tegen heb gedaan) en allerlei andere onfrisheden. Dat er mensen zijn die een nep account aanmaken (zie @ONealLachman) en dat tientallen PVV’ers mij voor dom, stom, zielig, lul en klootzak uitmaken is een ding, maar diezelfde PVV’ers voelen zich ook niet belet om mij als een antisemiet en Hitler-fan (en wat maar in hun zieke geest opkomt) neer te zetten.

Op 8 februari ben ik, geëquipeerd met een 11-tal bewijzen, aangifte gaan doen van bedreiging en laster. Hier ziet u de (bewerkte) aangifte (pag. 1pag. 2 en pag. 3). Er zal binnenkort een andere aangifte volgen van bedreiging en nieuwe strafbare feiten; elke nieuwe lasterlijke uitspraak is namelijk een nieuw strafbaar feit, en aangezien sommigen na de bekendmaking van de aangifte weer een paar schepjes erbovenop hebben gedaan zijn er weer andere feiten te benoemen.

Een van de gevaarlijke fundamentalisten die mij lastigvallen en bedreigen is @Stop_Links, een persoon waarvan ik bij de politie melding heb gemaakt dat hij onder diverse twitternamen opereert (zie hier bewijs besproken in de uiterst-linkerkolom, en zie ook de aangifte) en dat ik vermoed dat hij dezelfde persoon is als de twitteraar die Femke Halsema en Job Cohen heeft bedreigd.
Mr.ir. Arnoud Engelfriet, partner bij juridisch adviesburea ICTRecht, is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Op zijn blog beschrijft hij de verschillen tussen belediging, smaad(schrift) en laster:

Een belediging is een algemene negatieve uitlating over een persoon. Smaad is een specifieke uitlating die iemands goede naam probeert aan te tasten. Is de uitlating niet waar, dan heet het laster.
Smaad, belediging en laster zijn allemaal strafbare feiten. De grens tussen belediging, smaad en laster is alleen vaak lastig te trekken. Een belediging is een algemene negatieve uitlating over een persoon. Wie zegt, “Jansen is een dief”, beledigt Jansen. Bij smaad wordt de uitlating specifiek en is het doel de eer of goede naam van die persoon aan te tasten. In het vorige voorbeeld zou de belediging smaad worden als er specifiek werd gezegd: “Koop niet op Marktplaats.nl bij Jansen, want hij incasseert wel je geld maar stuurt de spullen niet op”. Je beschuldigt hem dan van oplichting.
Als de verteller weet dat het niet waar is wat hij vertelt, dan heet het laster. De waarheid vertellen kan dus nooit laster zijn, maar soms wel smaad.

De virtuele knokploegen van de PVV-vrijheidstrijders kennen geen grenzen. Wordt vervolgd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share